Programın Uygulama Şekli :
Sabah 9 : 00 ile Akşam 17 : 00 saatleri arasında Günlük 9 Ders Saatine karşılık gelmekte ve 40 dakikalık öğlen arasından oluşan programlarda YGS Matematik konularının her biri 20’şer dakikayı geçmeyecek şekilde anlatıldıktan sonra hemen soru çözmeye başlanması ve çözülemeyen soruların gün içerisinde sorularak çözümünün sağlanması şeklinde ilerleme sağlanıyor.
Özel Ders ile asla karşılaştıralamayacak kadar büyük avantajları vardır.
1 - ) özel ders öğretmenin anlatımını yapması ve çok soru çözmesine dayalı bir yöntemken bu programlarda öğretmenin konu anlatması ile birlikte öğrencinin çok soru çözmesine olanak verir.
2 - ) Özel Ders ücretlerine göre çook daha ekonomiktir. 12 kişilik bir grupta bir günlük ortalama 1 veya 2 saat için ödenen paraya karşılık 1 tam gün 9 ders saati süre gözetim altında zaman geçirilir.
3 - ) Bir tam gün Matematik dersi ile zaman geçirmenin kendi başına mümkün olma durumu yoktur. Bir gün iddia olsun diye yapılsa bile 2. gün hele hele 12 gün boyunca destek olmaksızın mümkün değildir.
Bu avantajları daha da çoğaltmak tabiki mümkün. Ama onları da buraya geldiğinizde detaylı olarak ele alırız.
Sık Sorulan Sorular
Her gün 9 Saat Matematik Görüldüğünde Katılımcının Algısı Akşama Kadar Bitmiyor mu ?
‘Ediz Hoca ile’ Programlarının en büyük avantajı katılımcının aynı gün başka bir derse bölünmemesi ve sadece konu anlatılması değil aynı zamanda soruların öğrenci tarafından çözülmesi olduğu için algıda sadece gün sonuna doğru haklı bir azalma yaşansa da bu öğrencinin soru çözmekten duyduğu şevk ile rahatlıkla aşılıyor.
1 Kitap Soru Bankası 12 günde bitiyorsa sınava yakın zamanda katılmak mı daha iyi olur?
Ne kadar erken başlanırsa sınava kadar olan zamanda tekrar ve soru pratiği için zaman artar. Ancak sınava yakın gelinmesi de hızlı bir tekrar ve soru pratiği yapmak için konulara ve sorulara hakim olan öğrenci için daha faydalı olur.
Her öğrenci bu programlara katılabilir mi?
Tabiki katılabilir. Ama her öğrencinin aynı programdan aldığı faydanın aynı olmasını beklemek doğru değildir. Bu konu üzerine katılımcı ve katılımcının temsilcileri ile yapılan görüşmelerde Ediz Hoca konuya ilişkin bilgilendirme mutlaka yapmaktadır. Programın işlevselliğinin artması için Program öncesi ve sonrası her hangi bir deneme sınavının yapılmasına özen gösterilmelidir. Bu programdan alınan faydanın reel (gerçek) olarak ne fayda sağladığının görülmesi ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için oldukça yararlıdır. Bugüne kadar programlara katılan öğrencilerin performansları - 2.5'dan 23 nete kadar artış dahi olmıştur. Buradaki başarıyı öğrencinin istek, azim duyguları belirliyor.
Her öğrenci bu programlarda aynı soru bankasını mı bitiriyor?
Eğer katılımcının program öncesi bir YGS deneme sınavı yapılmışsa ve katılımcının durumu hakkında görüşülmüş ise bu iki kanaate göre öğrencinin var olan durumunu bir üst seviyeye çıkaracak bir yayının YGS Matematik/YGS Geometri kitabı tercih edilir. Aksi durumda katılımcının durumunun ne olduğu bilinmediğinden program için bir seviyeden kitap programa katılan katılımcıya verilir.
Bir kitap soru bankası soru bitirmek YGS Matematik / Geometri sorularını tam çözmek için yeterli midir?
Eğitim camiasının içindeki hemen her eğitimcinin ortak düşüncesi YGS Matematik için sınava kadar en az 3 kitap bitirilmesi gerekir ki bu bile ancak % 60 başarıyı, 5 kitap bitirilmesi ise %90 başarıyı sağlar.
Geometri için ise doğru sıralamalı 3 kitap %90 başarıyı sağlar.
Bu durumda 12 Günde 1 kitap bitirmek tabiki güzel ama tüm sınavın tümünü garanti eder gibi bir iddia benim 22 yıllık eğitim hayatımı göz önünde bulundurduğumuzda bana yakışmayan bir iddia olur. Zaten iddiadan öteye de geçme şansı olduğunu da düşünmüyorum.
Aynı programa birden fazla kez katılmak faydalı olur mu ?
Tabiki çok faydalı olur. Ancak bunun ardışık tarihler için değil katılacağı iki program arasında birer ay olması öğrendiklerinin oturması ve yeni soru tiplerine uygun bir yayına hazır hale gelmesi açısından daha doğru olur.
İsteyen öğrenci istediği yayını getirip çözebilir mi ?
Tabiki her katılımcı istediği her yayının YGS Matematik/YGS Geometri Soru bankasını getirerek çözme ve çözemediği soruları sorma hakkına sahiptir. Ancak seviyesine uygun olmayan bir YGS Matematik/YGS Geometri Soru Bankası getiren öğrencinin Program boyunca getirdiği kitabın tüm sorularını çözerek bitirebilmesinin sözü tarafımızdan verilmez.