Ediz Hoca ile Tüm Sene Koçluk Hizmeti
Senelik Koçluk Hizmeti İçeriğinde Yer Alan Konular:
Her bireyin kendine özel olduğu bilgisi ve bilinci çerçevesinde her öğrenciye özel uygulanacak olanlar maddeler halinde sunulmuştur.
- Başlangıç olarak Dikkat ve Yoğunlaşma Testi uygulanarak hangi zaman aralıklarında dikkatini yoğunlaştırabildiğinin tespiti sağlanır ki bu verimli ders çalışabilme açısından büyük öneme sahiptir.
- Kişisel Öğrenme Stilleri Testi uygulanır ve hangi ders çalışma yöntemleri ile verimli olarak ders çalışmasının gerekliliği belirlenir.
- Bu iki testin sonuçlarına göre oluşturulacak haftalık programlar oluşturulur.
- Haftalık programlar dahilinde günlük yapılan çalışmaların sonuçları yazılarak watsapp kanalıyla öğrenci koçuna mesaj atar.
- O haftanın sonuna gelindiğinde belirlenen gün ve saatte koç ile öğrenci yüz yüze görüşerek Haftalık Analiz yapar.
- İlerleyen haftalarda haftalık analizlerle birlikte önceki haftaların karşılaştırmaları yapılarak İlerleme – Gerileme durumu saptanır. Nedenleri göz önünde bulundurularak koçun gerek gördüğü durumlarda haftalık programlarda revize yapılır.
- Her ayın başında bir önceki aya ait Aylık Rapor velilere e-mail kanalıyla bildirilerek Veli Bilgilendirme sağlanır.
- Bu ilişki sınav gününe kadar sürdürülür.
Koçluk Hizmetinin Öğrenci ve Velilere Faydaları;
- Öğrencinin üzerinde oluşturulan denetim mekanizması sene sonuna kadar devamlılığın sağlandığı sürece öğrenci üzerinde kendi Otokontrol Sisteminin oluşmasına yardımcı oluyor.
- Haftalık olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrenci ne durumda olduğunun farkındalığını keşfediyor. Şöyle ki çok çalıştığını düşündüğü haftanın sonunda aslında çok da verimli olmadığını veya az bir çalışma yaptığını düşündüğü bir haftanın aslında az olmayan bir verimlilikte geçtiğini görebiliyor.
- Sınava kadar süren uzun bir maratonda öğrencinin düşen motivasyonunu tekrar ayağa kaldırmak işini koç üstlenerek çok geç olmadan müdahil olabiliyor.
- Veliler için çocuklarının denetim altında olduğunun güveni yanı sıra aylık raporlar ile devam ettiği başka kurs veya okuldaki durumları ile karşılaştırma yapma şansına sahip oluyor. Çokça duyulan “ Ama dershaneden veya okuldan bu konuda bize hiç uyarı gelmemişti ki “ gibi sözler söylenmiyor.
- Dershane – kurs veya okulda eksik bilgilerle yapılan yanlış yönlendirmelere karşı bir emniyet olarak koçunuz devreye girebiliyor.
En çok yanlış verilen bilgilendirmelerden biri “ TYT önemli değil siz asıl AYT için asılın”
Tamamen dayanaksız ve yanlış bilgidir. Çünkü ÖSYM’nin kendi sayfasında da bulabileceğiniz bilgi şudur: TYT’de aldığı puanın %40’ı ile AYT’de aldığı puanın %60’ı Yerleştirme puanına katılır(https://www.osym.gov.tr/TR,16919/2019-yks-degerlendirme-raporu.html Sayfa16 Tablo2). Bu puana Okul Başarı Puanı ( 30 ile 60 aralığında) eklenerek Yerleştirme Puanı bulunur. Neredeyse yarı yarıya katkısı olan bir sınavdan alınan puana önemsiz demek bu şartlar altında ne kadar doğrudur? Ayrıca TYT konularına hakim olmayan bir öğrencinin AYT konularında başarılı olması ne kadar mümkündür? Özellikle Sayısal dersler konuların birbiri üzerine eklenerek ilerlediği göz önünde bulundurulduğunda. Son olarak da AYT kısmında yer alan TYT konuları da yukarıdaki sözün ne kadar yanlış bir söz olduğunu doğrulamıyor mu? Ama bu yanlış cümle o kadar kullanılıyor ki konuşanları engellemek pek te mümkün olamıyor ve maalesef ciddi kafa karışıklıklarına neden oluyor.